Een kerst interieur wordt nog leuker en persoonlijker met zelfgemaakte kerstversiering in huis. Kerstkransen kun je op verschillende manieren maken. In dit blog vind je een enorm makkelijke kerstkrans om zelf te maken. Deze DIY kerstrans is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee! Je hebt maar twee betaalbare materialen nodig die volop verkrijgbaar zijn in winkels.

Zo maak je deze kerstkrans

Deze makkelijke kerstkrans maak je in een paar minuten. Je hebt geen lijm nodig. Dit heb je wél nodig:

  • Borduurringen van Zeeman. Voor een set van drie borduurringen betaal je 2,99 EUR. Deze ringen zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de winkels voor Zeeman. Ik heb altijd een set in huis om er mee aan de slag te gaan met DIY’s. Voor de kerstkrans die je hier in de foto’s ziet, heb ik de grootste ring gebruikt van 33 cm. De andere maten (23 en 15 cm) kun je natuurlijk ook goed voor deze kerst zelfmaakidee gebruiken.
  • Kerstslinger. Voor het vullen van de boorduurring van 33 cm is één standaard kerstslinger van 2,7m genoeg.

Het begin van de kerstslinger duw je tussen de sluiting van de borduurring. Vervolgens kun je de kerstslinger om de ring heen gaan wikkelen. Het einde van de slinger duw je ook weer tussen de sluiting van de borduurring. Je kan er voor kiezen om deze snelle kerstkrans direct over een spijker te hangen. Of rijg eerst een touwtje of lintje door het gat bij de sluiting waarmee je de kerstkrans kan ophangen. Ook leuk: wikkel er meteen ook lampjes om heen voor een extra feestelijk effect!

Meer kerst DIY’s

Onder “Kerst DIY’s” vind je meer inspiratie om zelf items om zelf te maken voor kerst. Daar vind je andere deze zelfmakers voor de feestdagen: