Een kerstinterieur is als je het mij vraagt niet compleet zonder een kerstkrans. Kerstkransen zijn namelijk niet alleen leuk op je voordeur. Haal een schilderij of wanddecoratie weg van de wand en hang daar een kerstkrans op. Nog leuker eentje ophangen die jezelf hebt gemaakt. In dit blog vind je drie leuke kerstkransen die leuk (en makkelijk) te maken zijn. 

Kerstkrans met pompoms en minikerstbomen

Deze krans is superleuk om te maken met kinderen. Kinderen zijn dol op het werken met een lijmpistool en die heb je nou precies voor deze kerst DIY nodig. De basis is een piepschuimen krans. Of iets anders ronds wat je in huis hebt. Kies een kleur pompoms en grootte naar eigen smaak. Plak ze verdeeld over de krans op met het lijmpistool. Als laatste plak je enkele mini kerstboompjes vast aan de binnenkant van de krans. Bekijk hier de volledige werkbeschrijving kerstkrans met pompoms

Kerstkrans met kerstballen

Deze kerst zelfmaker is een klassieker op instagram, gemaakt door Zilverblauw. De kerstkrans met kerstballen van Zilverblauw maak je met een zwembad noodle, kerstballen (uit de kringloop) en ook een lijmpistool. Alle creaties van die kerst krans kun je terugvinden onder de hashtag #zilverblauwkerst. Erg leuk om inspiratie op te doen. 

Kerst DIY met eucalyptus

Eucalyptus is hét groen voor de kerst in huis. Het geurt heel fijn. De bladeren van eucalyptus drogen goed op. Perfect om een krans mee te maken! Dit heb je nodig om je eigen eucalyptus krans te maken:

  • Ongeveer 20-25 takken (van verschillende soorten) Eucalyptus
  • IJzeren ring
  • Snoeischaar
  • Draadtang
  • IJzerdraad
  • Lint


Bekijk via de link de werkbeschrijving kerstkrans met eucalyptus. Eucalyptus takken zijn dun en goed te buigen. Daarom zijn ze ook goed geschikt om andere vormen mee te versieren. Wat dacht je van een kerstster met eucalyptus versierd?

kerstkrans van eucalyptus
bron foto: Intratuin

Bekijk hier meer inspiratie voor kerst zelf makers! Have fun!