Notenkrakers horen bij de kerst. Je ziet ze veel in de traditionele kerstkleuren of in goudglitter. Meestal zijn ze om neer te zetten. Vind je ze ook zo leuk en wil je ze in jouw kerstboom ophangen? Met deze kerst DIY maak je zelf de leukste notenkraker kersthangers! 

Kerst DIY: benodigdheden voor notenkraker kersthangers

Belangrijk is om op tijd te zoek te gaan naar deze blank houten notenkrakers. Ik vond ze zelf op AliExpress. Je moet dus rekening houden met enige verzendtijd van de houten notenkrakers. 

  • Spraypaint of verf in een kleur van keuze. Op de foto’s zie je de kleur Rustoleum Rose Gold Metallic (deze verfspray is o.a. verkrijgbaar bij Karwei)
  • Houten notenkrakers via Ali Express. Zoals altijd bij ome Ali: lees de advertentie goed. Gaat het om 1 of meerdere stuks voor de aangegeven prijs. Ook kan het zijn dat verschillende aanbieders verschillende verzendkosten rekenen. Check altijd of je ze bij een andere Ali-shop ziet met gratis verzending. 
  • Zakje schroefogen van de bouwmarkt
  • Boormachine

Kersthangers zelf maken: stappenplan

Stap 1: Maak eerst een gaatje boven op de notenkrakers. Doe dit met een dun boortje zodat het gat niet te ruim wordt voor de schroefoogjes. 

Stap 2: Zoek ruimte waar je de notenkrakers kunt sprayen of verven. Doe dat op een platte ondergrond en het liefst buiten. Zet ze recht op het karton. 

Stap 3: Schud een minuut lang de spuitverf of roer de verf goed door. Houd de spuitbus rechtop en spuit vanaf zo een 30 cm verflaag rondom op de notenkrakertjes. Laat de kersthangers goed drogen.

Stap 4: Na het drogen kun je het schroefje in het voorgeboorde gaatje draaien. Geef je DIY notenkraker kersthanger vervolgens met een kersthaakje een plekje in je kerstinterieur

Bekijk hier meer kerst zelf makers!

kerstboom decoratie notenkraker