Dat je bij Intratuin moet zijn voor de grootste kerstshows, wist je waarschijnlijk al. De interieur- en kerstcollectie bij deze tuincentra is altijd spot on! Toen ik een sneak preview kreeg van de kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen mocht ik ook spieken in het trendboek van Karwei. In dit blog neem ik je mee langs de kersttrends anno 2022 volgens Intratuin. Lees en kijk voor al verder voor een flinke dosis kerst interieur inspiratie!

Kersttrend # 1: Comfy Tones

Van deze kersttrend maakt mijn hart meteen een sprongetje. Dit is absoluut mijn favoriet binnen de kersttrends 2022. De warme, nude tinten. Pastelkleurtjes, van zacht tot vrolijk. Met een vleugje goud. Precies zoals ik het fijn vind bij ons in huis! Deze Intratuin kersttrend heet “Comfy Tones”. In deze kersttrend zie je – net als in de interieurtrends – zachte, fluffy materialen die worden gebruikt. Denk aan teddy, fluweel, borg, pompoms. Ik zie het al helemaal voor me! Het is ook hartstikke leuk (én makkelijk) om met zachte materialen zelf kerstdecoratie voor in huis te maken. Bijvoorbeeld een kerstkrans met pompoms!

kerstboom styling pastel roze goud

Kersttrend 2022 #2: Clear Mindset

Deze kersttrend past perfect bij moderne of Scandinavische interieurs. In de kersttrend Clear Mindset komen koele, rustige tinten samen met een witte basis. Deze kersttrend heeft een ultieme winterse kerstvibe: het doet je denk aan de afgelegen besneeuwde plekken waar All You Need Is Love altijd komt met haar kerstshow. En toch is deze kersttrend absoluut niet kil. Je kunt het ijsblauw en wit prima combineren met een touch of gold/roze. Ook gaat deze trend goed samen met licht hout en kerstgroen. De kerststyling in deze kersttrend is ook niet te uitbundig. Denk aan een groene tak met enkele kersthangers erin en glazen decoratie.

Kersttrend #3: Candy Cane Lane

Met het kerstthema Candy Cane Lane heb je instant happy christmas vibes in huis! Candy stokjes en notenkrakers hebben wij hier ook in huis. Die horen gewoon in een kerst interieur thuis als je het mij vraagt. Bekijk hier hoe ik zelf kersthangers van notenkrakers maakte. In deze trend vind je veel (knal)rood, wit en wat andere accentkleuren zoals roze.

kersttafel styling rood wit

Kersttrend #4: Natural Treasures

Deze kersttrend staat bol van de natuurlijke materialen en kleuren. In mijn blog over de kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen benoemde ik al een opvallende kersttrend: bruinachtige tinten vind je nu volop in de kerstdecoratie. Bruine kerstballen in de kerstboom waren jaren ondenkbaar maar nu niet meer! Andere belangrijke aardtinten zijn amber, aubergine en terra. Voor het feestelijke gevoel voeg je goud- en kopertinten toe. We beginnen met mijn favoriet van de Intratuin kersttrends 2022, en dat is Natural Treasures. Deze kersttrend combineert verder perfect met kerstdecoratie zoals geweien, takken, kerstgroen, paddestoeltjes en dennenappels.

Kersttrend #5: Warm Memories

Last but not least: in deze kersttrend vind je het klassieke kerstgevoel terug. Maar dan in een modern jasje. De styling doet mij denken aan een fijn boutique hotel. Zoals ik in mijn blog over de kerstshow Intratuin Zevenhuizen al meegaf: de roaring twenties en donkerblauw zijn belangrijk in de kerstinterieurs anno 2022. Het donkerblauw combineert net als de klassieke kerstkleuren donkerrood en donkergroen goed met goud en koper. De kerstballen hebben traditionele werkjes en patronen. In deze kerst interieurs zijn guirlandes en (laurier) kerstkransen een absolute must!

klassieke kerstboom styling

Ik heb verklapt welke van deze prachtige kersttrends 2022 mijn favoriet is! Nu ben ik natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig welke kersttrend jouw hart heeft gestolen! Of mis je nog een trend of kleur? Laat het hier weten in de comments!!

Bronvermelding: dee foto’s die in dit blog gebruikt zijn, zijn van Intratuin
Fotografie: Bart Brussee
Styling: Esther Loonstijn