Afgelopen week ging ik ‘backstage’ bij de kerstshow Intratuin Zevenhuizen. Zo een kerstshow opzetten is een grootse klus. Na weken voorbereiden en klussen wordt de kerstshow in deze grote Intratuin op 15 oktober in première. Ik ga niet alles verklappen in dit blog. Maar met deze sneak preview krijg je een goed beeld waarom je deze kerstshow niet mag missen! Aftellen maar! Perfect voor een bezoekje tijdens de herfstvakantie!

Dit kun je allemaal zien en doen bij de kerstshow Intratuin Zevenhuizen

In de grote hal wordt je meteen verrast door een hele bijzonder band met – uiteraard – kerstmuziek. De kerstshow begint vervolgens met de kerstdorpen: van de Efteling, kerst- en winterige tafereeltjes en de bewegende kerstdorpjes van bekende wereldsteden. Mijn favorieten daarvan zijn Parijs en Amsterdam. Die stedenkerstdorpjes staan opgesteld in een rode trein. Via de kerstbomenverkoop (met draaimolen voor kinderen!) en interieurafdeling vervolg je de route naar dé kerststyling afdeling. Met de roltrap ga je omhoog en wordt je verder de wondere wereld van kerst ingezogen. Langs de roltrap vind je inspiratie en leuke tafereeltjes in de roaring twenties stijl.

Boven wordt je langs een serie stijlkamers geleid met verschillende thema’s en kleuren. Van aardetinten, naar zachtroze tinten naar koele tinten, traditionele groen- en roodtinten en de felle kleuren anno 2022. Je komt langs meerdere tot in de puntjes gestylede kerstbomen die je zo zou willen copypasten naar je eigen woonkamer! Voor de kinderen boven is er ook nog een grote attractie: een rijdend treintje! Genoeg te zien en te ontdekken dus bij deze kerstshow!

Intratuin Zevenhuizen
Bredeweg 86-C, 2761 KA Zevenhuizen
Doordeweeks geopend vanaf 09:30, zaterdag 09:00 en zondag 12:00

3 kersttrends die duidelijk naar voren komen bij deze kerstshow

In de kerstshow worden verschillende kersttrends gepresenteerd. Daarbij worden de trendboeken van Intratuin en leveranciers vertaald naar de leukste settings. Drie kersttrends vielen in wat ik tot dusver van de kerstshow heb ik kunnen zien op:

  • La Vie en Rose: dit is een op én top romantisch kerstthema. Denk aan zachtroze, oudroze, tikje bordeau en gebroken wit. Kleine bloemetjes, Eiffeltorens, macarons, Materialen met luxe uitstraling, zoals kerstballen met velvet en kant. Vergeet natuurlijk de gouden details niet.
  • Trendkleuren 2022: dit jaar zie je de aardse kleuren die je in de interieurtrends ziet terug komen in de aankleding voor je kerstboom. Tot voor kort was het bijna ondenkbaar om bruintinten in je kerstboom te hebben. Nu zie je ze in verschillende tinten: cinnamon, amber, redwood, etc.
  • Bold cocktail party: dit thema neemt je mee de kerstwereld boven in Intratuin Zevenhuizen in. Denk aan de roaring twenties, Great Gatsby, donkerblauw, zwart, donkerpaars, donkergroen, velvet. Diamanten, stenen. Met natuurlijk gouden details. Of juist felle kleuren zoals fuchsia, turquoise en paars.

Musthaves die ik spotte bij de kerstshow Intratuin Zevenhuizen

Kerstballen en kersthangers vind je bij deze kerstafdeling in allerlei soorten en maten. Voor ieder wat wils. Deze kerstballen en kersthangers ‘caught my eye’ toen ik binnen mocht spieken bij de kersthow: