Niemand kan er omheen: de discobal trend voor in je interieur. Je zag ze als kerstballen en slingers voorbij komen met de feestdagen. Dus hoe leuk is het om deze glinsterende trend ook voor te zetten voor een sprankelende en gezellige styling van Oud & Nieuw feestje! Deze DIY met discobal stickers is echt zo gepiept en kun je last minute nog doen.

DIY: Versier je LED-kaars feestelijk met discobal stickers

Discoballen zie je op het moment in alle kleuren en maten in interieurs en kerstdecoratie. Hartstikke leuk! Wist je dat je met discobal stickers heel eenvoudig interieuraccessoires een eigen touch kunt geven? Voor oudejaarsavond ging aan de slag met twee LED-lamp kaarsen waarvan de kleuren toch niet zo fijn met ons interieur matchten. Je kunt deze DIY ook toepassen op een LED-kaars die je hebt laten vallen en niet meer zo mooi is.

Dit heb je nodig:

  • een (oude of beschadigde) LED-kaars
  • een schaar
  • velletjes discobal stickers (kleine tegeltjes van 5mm). Action schijnt regelmatig zulke stickers te hebben. Voor in ons interieur wilde ik een warmere kleur spiegelmozaiek en dat vond ik op Etsy:

Zo ga je te werk:

  • Leg de kaars naast het velletje discobal stickers. Meet de stickers zo af dat je het onderste van de kaars vrijlaat, zodat het uiteinde nog steeds in kandelaars geplaatst kan worden.
  • Heb je het afgemeten, buig dan rustig daar het velletje discobal stickers om. Eenmaal dubbel gebogen dan kun je met een schaar rustig de stickers afknippen op de goede lengte. Let op: de stickers zijn van echt glas, goed op het sticker gedeelte er tussen blijven knippen anders krijg je splinters.
  • Rol de kaars in het stickervel en bepaal hoeveen rijtjes discotegeltjes eraf moet knippen om de kaars straks passend in de stickers te krijgen.
  • Heb je het stickervel helemaal op maat geknipt? Dan leg je het met plakzijde omhoog en haal je het velletje eraf. Leg de kaars aan één van de zijden en rol al duwend de kaars erover heen zodat de kaars helemaal omkleed raakt. Klaar is Kees! Alleen nog even in een mooie kandelaar plaatsen.

Variatietip: heb je geen discobal stickers in huis? Kijk dan wat je wel hebt? Wellicht een mooie of glinsterende stof die je op maat kunt knippen en opplakken. Leef je uit!

Simpele maar feestelijke styling van je champagneglas

Je maakt de tafel naast de discobal kaarsen extra feestelijk met mooie champagneglazen. Geef die een extra touch door er een mooi lint aan vast te knopen. Simpel maar meteen extra feestelijk om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden!