Valentijn, ik heb er eigenlijk helemaal niks mee. Maar geïnspireerd op Amerikaanse decoratie accounts op Instagram die kerstbomen omtoveren naar heuse Valentijn creaties, haalde ik mijn roze kerstkrans weer uit de kelder. Ik grijp elk excuus aan om toch weer een stukje kerst in huis terug te brengen, ook al gaan we richting het voorjaar. In dit blog laat ik zien hoe ik van een kerstkrans een Valentijn versiering maakte.

Inspiratie: Valentijn ‘kerstkrans’

De basis voor deze Valentijn versiering bij ons thuis is de kerstkrans die ik afgelopen winter kocht bij de kerstshow van tuincentrum De Driesprong. Het is een zachtroze krans die ik met de feestdagen met gouden bladeren en glitter oudroze kleine guirlande had versierd. Voor de Valentijn editie haalde ik de gouden, ‘kerstige’ bladeren eruit. De roze guirlande bleef er juist in. Roze is samen met rood immers de kleur voor Valentijn.

De lampjes liet ik erin zetten. Daar kwam een extra lichtsnoertje met kleine discoballetjes bij. Her en der kwam een klein cadeaulabel in rode hartjesvorm aan de kerstkrans geknoopt. Je kunt de Valentijn krans als ‘center piece’ op de salontafel of dinertafel leggen, voor een romantisch Valentijn diner. Knoop er een rood lint aan vast en je hangt hem aan de muur, om bijvoorbeeld een romantische slaapkamer te maken.

De discobal guirlande en rode gift tags zijn net als de mok met hartjes van Flying Tiger. De hartjeskandelaars zijn van Zeeman (1,99 EUR per stuk!). De LED-kaarsen zijn versierd met oudroze DIY discobal stickers. Bij It’s all about Christmas vind je een selectie romantische roze kerstdecoratie die heel geschikt zijn als Valentijn versiering.