Verschillende tuincentra pakken flink uit voor de feestdagen. Bekende kerstshows zijn van Intratuin (in Duiven en Zevenhuizen). Maar wist je dat ook andere tuincentra enorm leuke kerstafdelingen hebben? Eentje daarvan is Tuincentrum Osdorp in Amsterdam. Een bezoekje aan deze kerstshow met kerstdorpjes en skilift. Combineer een dagje een weekendje Amsterdam met kinderen aan dit leuke tuincentrum. Bij ons is een bezoek aan dit kerst tuincentrum onze jaarlijkse “de kerst komt er aan”-traditie geworden. 

Dit is er te zien bij de kerstshow van Tuincentrum Osdorp

Tuincentrum Osdorp verandert in november in heuse kerstwereld. Tuinspullen maken plaats voor kerstdecoratie, verlichting en kersthuisjes. Bij binnenkomst loop je eerst langs buitenplanten waar je al kleine (gekleurde) kerstboompjes en andere “kerstige”/winterse planten kunt vinden. Een stukje verder vind je de kunstkerstbomen en één van de eerste kerst/wintertafereeltjes voor kinderen. Er is een fotohoekje gecreëerd waar je met je kinderen in een retro skilift kunt zitten. 

Vervolg het pad langs de kerstbomen en verlichting tot je in het kerstdorp walhalla terecht komt. Er is een groot kerstdorp opgezet waar je omheen kunt lopen en alles kunt bewonderen. In dit kerstdorp zijn bijna alle kersthuisjes en andere kerst items van Lemax gepresenteerd. Voor EUR 0,50 per persoon maak je in de retro skilift een rondje over het kerstdorp. Je ziet er van alles: van de berg af skiënde personen, kermissen, kerstmarktjes, winkels, schaatsbanen en nog veel meer. Afgelopen jaar was er ook een soort knikkerbaan gemaakt die van de heuvels afrolden. Je kijkt er je ogen uit, ook de volwassenen. Elk jaar kopen we een aanvulling voor ons kerstdorp thuis. Zo gezellig! (tekst gaat door na de fotogalerij)

Bekijk hier het assortiment kerstdorpen van tuincentrum Osdorp online!

Na het kerstdorp gedeelte kom je terecht bij de kerstdecoratie. Een kleurrijke wereld vol kersthangers, kerstballen en andere kerstdecoratie. Gepresenteerd op thema en kleur. Elke hoek heeft een eigen inspiratietafel met prachtige opmaak van de kerstdecoratie. Vervolgens komt de kerstdecoratie waar de kinderen zo gek op zijn: de kersthangers van Disney, in vorm van donuts, ballerina’s, etc., etc. Elk jaar kiezen ze er eentje uit voor in hun eigen kerstboompje in huis. Ook in het kerstdecoratie gedeelte vind je verschillende kersttafereeltjes die leuk zijn om met kinderen te bekijken zoals een bewegende ijsbeer en een bruggetje waar je weer samen foto’s kunt maken.

Bekijk hier meer kerstvakantie 2022 uitjes met kinderen!

Grote kerstbomenverkoop en (bijna) het hele jaar oliebollen

Zowel binnen als buiten kun je terecht voor een kerstboom. Van groot tot klein. De kinderen zoeken buiten altijd een boompje uit die op een krukje in huis komt te staan. Daar mag hun bonte verzameling aan kersthangers in. Kersthangers die ze zelf bij tuincentrum Osdorp hebben gekocht. Maar ook kersthangers die ze van familie hebben gekregen. Zo leuk al die herinneringen bij het uitpakken van de doos elk jaar! 

And last but not least: vrijwel het hele jaar kun je bij dit tuincentrum terecht voor oliebollen. Alleen na de feestdagen en in februari is de oliebollenkraam dicht. Maar in maart kun je ze alweer vinden. Scott is zo gek op oliebollen dat we ze daar voor zijn verjaardag kopen. Eens wat anders dan taart op je verjaardag! Happy new year!