Kerst: het is als je het mij vraagt de heerlijkste tijd van het jaar. Ik houd ervan om ons huis in kerstsfeer te brengen. Kerst zie je bij ons thuis terug in elke ruimte die we maar hebben. In de woonkamer natuurlijk maar ook in de slaapkamers, badkamer, keuken, werkplek en hal! Elke ruimte krijgt zijn eigen kerststyling: soms duidelijk aanwezig, soms wat subtieler. Hoe dan ook: deze materialen móet je in huis hebben om jouw interieur kerstproof te krijgen!

Kerst interieurstyling met licht

In de knusse, donkere dagen rondom kerst zijn kleine lampjes favoriet hier in huis om de kerstsfeer aan te brengen. Lichtsnoeren met kleine lampjes kun je op veel manieren gebruiken. Wikkel ze om interieuritems zoals kransen, kroonluchters, mobiles of bijvoorbeeld om een bedframe. Hang ze over mooie posters in huis of over spiegels. Korte lichtsnoeren of lichtsnoertjes met meerdere strengen zijn perfect om te draperen in pronkkastjes, vitrinekastjes of wandplanken. 

Kleine lichtsnoertjes zijn (zeker in de winterperiode) volop verkrijgbaar bij winkels zoals HEMA, Action, Xenos, Casa Shops en natuurlijk de tuincentra bij jou in de buurt. Zijn ze even niet verkrijgbaar? Zoek dan eens bij AliExpress op ‘chistmas lights’. 

Bekijk hier meer kerst styling inspiratie voor je kerst interieur!

Kerst interieur vol bladgroen

Denk je aan bladgroen en kerststyling, dan denk je waarschijnlijk meteen aan eucalyptus. De bladeren van deze plant zijn van een prachtige blauwachtige groene kleur. Eucalyptus blijft lang goed staan in een vaas. Maar droogt ook mooi op wanneer de takken niet op water worden gezet. Met de sierlijke blaadjes en soepele takken is het een perfect materiaal als kerstdecoratie in huis. Eucalyptus is een perfecte aanvulling in elk kerst interieur.

Geef eucalyptustakken een plekje rondom spiegels, maak er een krans van of versier lampen in huis ermee. Kleine vaasjes vul je met de kleinere takken ervan. Ook leuk: bundel een aantal takken tot een boeketje en hang die op. Een soort van mistletoe maar dan niet met de maretak. Eucalyptus geeft een fijne, zachte mentholgeur af. Heerlijk voor op de slaapkamer! Tip: giet in een bakje wat kokend water over eucalyptus bladeren en je creëert instant home spa vibes! 

Eucalyptus is zeker niet het enige kerstgroen dat je in je kerst huis kunt toepassen. Ook kerstster (die er al lang niet meer alleen maar is in kerstrood!) en anthurium zijn goede opties om te gebruiken als kerstdecoratie. In de tuin is de kerstroos een kleurrijke sfeermaker met zijn gekleurde bloemen die in de winter bloeien. 

Bekijk hier styling ideeën met eucalyptus en de kerstroos

Musthave voor je kerstinterieur: ijzerdraad!

Een absolute, praktische musthave die je nodig hebt bij het aanbrengen van de kerstsfeer in huis, is ragfijn ijzerdraad. Om de eucalyptus mee te bundelen of kleine vaasjes/kersthangers op te hangen. Dat dunne ijzerdraad knip je eenvoudig op maat met een gewone schaar. 

kerstversiering op slaapkamer