Vergeet de bekende kerstmarkten of grote steden eens in de winterperiode. Juist op onverwachte plekken kun je de ultieme kerstsfeer vinden. Een bijzonder plekje om te lunchen of een high tea te doen in kerstsferen is Freaky Funday in het Noord-Hollandse Hoorn. Vanaf Amsterdam rijd je in zo een 30 minuten naar Hoorn. Ook met de trein is Hoorn goed te bereiken.

Alice in Wonderland meets kerst bij Freaky Funday

Freaky Funday heeft een interieur dat een beetje doet denken aan een sprookje of Alice in Wonderland. Bomen groeien langs de wanden. Een plafond vol met ouderwetse kopjes met schotels. Roze wanden, gezellige buffetkasten. In die vrolijke basis zijn voor de feestdagen gezellige lampjes aangebracht. Er staat een versierde kerstboom en je vindt her en der klassieke notenkrakers. Op de tafeltjes staan kleine kerstboompjes en/of notenkrakertjes. Kortom: een enorm gezellige, knusse plek om sfeervol te lunchen rondom kerst. Let op: het is een populaire plek. Wil je zeker zijn van een plekje voor jouw lunch of high tea? Reserveer dan vooraf!

High tea en wat er nog meer op de kaart staat

Overdag kun je ervoor kiezen voor een lunch of een high tea bij Freaky Funday. Wij kozen om voor de high tea, wel zo feestelijk met de feestdagen! Voor de high tea zit je aan een gedekte tafel met mooie boorden, goudkleurig bestek, vintage theekopjes en een vintage theepot. Er zijn genoeg smaken thee om uit te kiezen. Wij kozen voor de seizoensthee; met kaneel. Heerlijk! De hapjes van de high tea worden gebracht op een grote etagere. Er zit genoeg zoets op: mini macarons, mini muffins en andere kleine gebakjes. Scones (met én zonder krenten) waar je jam of slagroom op kon doen ontbraken natuurlijk niet. Ook waren er verschillende, halve bagels belegd met onder andere mozzarella/pesto/tomaat, carpaccio en brie.

De menukaart voor een ´gewone´ lunchkaart. Hier vind je ondermeer allerlei belegde bagels. En een freakshake mag natuurlijk niet ontbreken bij jouw bezoek aan Freaky Funday. Er zijn een aantal verschillende. Wij kozen voor de Pink Strawberry want die zag er zo lekker roze uit! Met een donut, twee snoepjes, suikerspin en een flinke dot slagroom bovenop. De freakshakes zijn fantastisch voor kinderen. Vooral het `bovenste gedeelte´ met de versiering. Wij aten/dronken vervolgens de inhoud van de shake op (ijs met siroop en vruchten). Andere tip als je hier met kinderen naar toe gaat: voor de high tea kun je aangeven of je een aangepaste portie voor hen wilt. Met twee volwassenen en twee kids kregen we een high tea voor 3 personen. Dat was echt prima, meer dan genoeg!

Tip: bekijk hier meer kerst uitjes!

Wat kun je nog meer doen in Hoorn?

Vooral genieten van de prachtige binnenstad. Freaky Funday is gevestigd in hartje centrum van Hoorn. Hier vind je de mooiste pandjes en straten. Shoppen kun je goed doen op de Grote Noord en in de Hoornse straatjes. De stad is aan het IJsselmeer gevestig en heeft een haven. Doe vooral dus een stadswandeling door Hoorn! Lees hier waar je moet slapen, eten en drinken in Hoorn. Tip: boek een overnachting bij B&B de Posthoorn of Ysbrantz Boutique hotel. Lees hier wat blogger Mirjam van Een Goede Reis vond van dit boutique hotel.