Een adventkalender hoort bij het toeleven naar de feestdagen. Het is leuk om elke dag in december een verrassing te krijgen en te mijmeren over wat het “grote kerstcadeau” is op 25 december. Adventskalenders bevatten al lang niet meer alleen chocola. Beautyproducten, speelgoed, bier, wijn, sieraden, noem maar op. Alles is mogelijk tegenwoordig met een adventkalender. In dit blog vind je een adventskalender review van twee MyMuesli adventskalenders (en 5 euro korting!) en de feestelijke kalender mét een goed verhaal van The Body Shop.

Review van The Body Shop Adventskalender

Van The Body Shop kreeg ik de Box of Wonders Big Advent Kalender. Een prachtig vormgegeven adventskalender met een heerlijk ruikende, goed gevulde inhoud. De doosjes met zijn verspreid over drie lagen: onder de pop-up afbeelding zijn cadeautjes te vinden, en in de twee laatjes. De inhoud van de box heeft een waarde van circa 155 EUR, terwijl jij 90 EUR betaalt. Ben je member? Dan krijg je ook nog eens een kortingsbon van 5 EUR in je account bijgeschreven. Superleuk!

In de box zitten een aantal “fullsize” producten en shea boter producten. Met de shea boter producten ondersteunt The Body Shop vrouwen in Tamala, in het noorden van Ghana. Door hun handel kunnen zij samen met The Body Shop investering in onderwijs en gezondheidszorg. Het thema van deze adventskalender is dan ook “Powerful Women”.

Ik heb een enkel doosje al opengemaakt. De Shea hand balsem heb ik al in gebruik. Wat is die fijn! Verder wacht ik met uitpakken tot december, wel zo gezellig. Ben je té nieuwsgierig? In de productomschrijvingen van de adventskalenders van The Body Shop kun je lezen wat er allemaal in zit. En superleuk: deze adventskalender gooi je niet weg. De doosjes en de doos met lades kun je zelf nog een keer vullen. Bekijk hier nog meer herbruikbare adventskalenders!

Smakelijke (vegan) adventskalenders van MyMuesli

Ook MyMuesli heeft jaarlijks een aantal adventskalenders waar me je iemand kunt verrassen of jezelf verwennen. Denk je nu? een adventskalender met alleen maar muesli…? Dan heb je het zeker mis. Deze adventskalender zijn veelzijdig. Van MyMuesli kreeg ik twee varianten opgestuurd: de MyMuesli Deluxe Adventskalender (de groene kalender op de foto’s) en de MyMuesli Imagine Adventskalender (de blauwe kalender op de foto’s). Voordat we verder gaan: via deze MyMuesli Adventskalender link krijg je 5 EUR korting op de aankoop van jouw adventskalender. Deze korting is geldig t/m 30 november 2022 (of zolang de voorraad strekt).

Net als de kalender hierboven zijn deze kalenders van MyMuesli prachtig vorm gegeven. Het leuk aan deze dozen is dat de vakjes zijn verdeeld over de bovenkant en zijkanten. Achter sommige vakjes zitten meerdere doosjes verstopt. Tip: gooi die doosjes niet weg maar gebruik ze later zelf weer om kerstcadeautjes mooi mee in te pakken of als kerstdecoratie in huis.

De Imagine adventskalender bevat verschillende soorten chocolade. In de kleine vakjes vind je kleine chocolaatjes. In de grote doosjes vind je de grote chocoladerepen. Alle chocolade die in deze adventskalenders is gebruikt, is vegan en fairtrade. Verwacht ook geen doorsnee chocolande smaken. Deze adventskalender heeft verschillende verrassende melanges, met een winters tintje. Mijn favorieten: Orange hazelnut cinnamon, Almond cinnamon, Saltes caramel banana en Raspberry pistachio. Heb jij er al trek in gekregen?? Verder vind je drie notenmelanges in de adventskalender en op de laatste ochtend een giftcard.

Het uitpakken van de Deluxe Adventskalender was een groot feest. Het is heel leuk om te zien hoe in die grote vierkante doos allemaal verschillende soorten muesli, porridges, chocola, theetjes en meerdere accessoires zijn verwerkt. De grote muesli die in deze MyMuesli adventkalender verstopt zit, is echt énig! In de mix zitten chocolade cinnamon sneeuwpoppen. Zo lekker! De accesoires zijn handig voor het opbergen van muesli thuis als onderweg. Er zit onder andere een glazen opbergbus in en een to go yoghurtbeker waar je bovenop je favoriete muesli in kunt meenemen. Ook in deze adventskalender vind je een kortingsbon.

Wat vond je van deze adventskalender review?? Welke van deze mooie adventskalenders zie jij wel zitten?