Steeds vaker hoor je dat gezinnen fotoshoots doen. Voor die gezinsfotoshoots wordt meestal gekozen voor de zonnige perioden van het jaar. Fotoshoots in de winter en specifiek rond de kerstperiode zijn ook een uitstekende manier om je gezin sfeervol te laten vastleggen. Ontdek hier drie redenen waarom je een kerst fotoshoot voor je gezin wilt!

Persoonlijke kerstkaart

Kerst is de periode in het jaar dat we vaak familie en vrienden een kerstkaart sturen. Een mooi gebaar dat past bij de kerstgedachte van het er voor elkaar zijn en het aandacht hebben voor een ander. Zo een kerstkaart wordt nog leuker als die is gepersonaliseerd. Bij verschillende online kaartenaanbieders kun je eenvoudig een persoonlijke kerstkaar maken. Sfeervolle foto’s van het gezin of de (klein)kinderen geven de ontvanger van zo een gepersonaliseerde kerstkaart een extra grote glimlach op het gezicht. Bekijk hier een voorbeeld van een gepersonaliseerde kerstkaart met foto’s van een kerst fotoshoot. 

Blijvende herinnering van het gezin, op je ‘kerst-best’ (of juist niet)

Een kerst fotoshoot levert sfeervolle foto’s op die een dierbare herinnering zijn. Kinderen groeien snel op. Het is fijn omdat te laten vastleggen. Zeker als je jaarlijks een fotoshoot in kerstsferen doet, kun je de verschillen goed zien. Dikke kans dat je foto’s gemaakt bij een shoot eerder tot een fotoalbum vormt of laat afdrukken dan kiekjes die je zelf hebt geschoten. Plus: bij een kerst fotoshoot kun je uitpakken qua kleding met feestelijke outfits! Lees hier: wat doe je aan bij een kerst fotoshoot?

Omgeving in sfeerverlichting

Het licht in het najaar en winter is heel anders. Dat geeft een heel andere sfeer aan foto’s. In de aanloop naar kerst is het enorm leuk om in mooie binnensteden een kerst fotoshoot te doen. Straten zijn sfeervol versierd met kerstversiering en kerstverlichting. Gecombineerd met het winterse daglicht kan dit sprookjesachtige beelden opleveren.